zondag 26 oktober 2014

AZ gelijk tegen FC Groningen, Willem II verslaat Heracles

AZ is er zaterdag niet in geslaagd FC Groningen te verslaan. Het werd 2-2 in Alkmaar. Willem II boekte wel een zege, Heracles Almelo werd in Almelo met 3-1 verslagen.
Door het gelijkspel wacht AZ nog altijd op de eerste zege onder trainer John van den Brom. De Alkmaarse ploeg vocht wel zich knap terug van een 2-0 achterstand.
Ondanks een uitstekend begin van AZ, was het Groningen dat na tien minuten op voorsprong kwam. Michael de Leeuw werd bij een hoekschop van Tjaronn Chery over het hoofd gezien en kopte de bal hard achter de kansloze doelman Sergio Rochet.
Omdat het vervolgens voetballend niet lukte, leek AZ het na rust over een andere boeg te gooien. Eerst ging Nemanja Gudelj nadrukkelijk op zoek naar een strafschop, waarna ook Mattias Johansson gewillig ging liggen binnen het Groningse strafschopgebied. Beide keren gaf arbiter Pol van Boekel geen penalty. Tussendoor had Danny Hoesen de gasten zelfs op 0-2 gezet. De spits maakte op aangeven van Jarchinio Antonia zijn eerste doelpunt voor Groningen.
Op vechtlust kwam AZ terug in de wedstrijd. Een derde smeekbede om een strafschop werd door Van Boekel wel beloond. Eric Botteghin werd na krap een uur vanwege hands bestraft. Gudelj schoot de toegekende penalty op de paal, waarna Rosheuvel uit de rebound wel scoorde: (1-2).
AZ zette vervolgens alles op alles om alsnog op zijn minst een punt te pakken. Van den Brom bracht met spelers als Guus Hupperts en de jonge Dabney dos Santos extra aanvallers binnen de lijnen. De aanvalslust werd tien minuten voor tijd beloond, toen Gudelj een vrije trap fraai in de kruising krulde.

Willem II-Heracles Almelo

Bij Heracles namen de degradatiezorgen weer toe door het 3-1 verlies bij Willem II. De thuisploeg was simpelweg niet bij machte om het eigen publiek in het Polman Stadion een mooie avond te bezorgen.
Juist toen Heracles een keer gevaarlijk werd, viel uit de counter aan de andere kant de openingstreffer. Doelman Kostas Lamprou stuurde Freek Heerkens vooruit. De verdediger, die op het laatste moment Frank van der Struijk moest vervangen, gaf een puike voorzet op het hoofd van Stijn Wuytens. De Belg kopte bijzonder fraai raak: 0-1.
Een grotere achterstand kwam er na een uur spelen. Armenteros werd de diepte in gestuurd. Daar ging op het oog wel een overtreding op Weghorst aan vooraf, maar arbiter Edwin de Graaf beoordeelde dat niet als zodanig. De Zweedse spits kon dus door en faalde oog-in-oog met Telgenkamp niet: 0-2.
Een nieuwe nederlaag voor Heracles leek door de 2-0 aanstaande, al probeerde Stegeman met een aanvallende wissel (Denni Avdic voor Joey Pelupessy) nog wel wat te forceren. Dat leverde iets meer dreiging op, maar aanvankelijk geen doelpunten. Toen Armenteros er een kwartier voor tijd 0-3 van maakte was het duel gespeeld, al redde Oussama Tannane nog de eer: 1-3.
bron: Nu.nl