zondag 26 oktober 2014

Toornstra loodst Feyenoord langs Cambuur

Feyenoord heeft zondag in de lastige uitwedstrijd bij SC Cambuur drie punten gepakt. Door een doelpunt van Jens Toornstra wonnen de Rotterdammers met 1-0.
Met de vierde eredivisiezege op rij revancheert Feyenoord zich voor het 3-1 verlies van donderdag in de Europa League tegen HNK Rijeka.
Bovendien doet Feyenoord zeer goede zaken op de ranglijst. De ploeg van trainer Fred Rutten passeert met zeventien punten uit tien wedstrijden Cambuur, dat het eredivisieweekend als nummer drie begon met zestien punten.
FC Twente kan nog wel over Feyenoord heen gaan in de stand. De Tukkers komen later op zondag nog in actie.

Slordig

Bij Feyenoord had Tonny Vilhena voor het eerst in weken weer eens een basisplaats. De jonge middenvelder profiteerde van een blessure bij Lex Immers en kreeg prompt de eerste kans van de wedstrijd. Doelman Leonard Nienhuis voorkwam een vroege achterstand voor Cambuur.
Na de kans van Vilhena waren het de Leeuwarders die het initiatief namen en met veel enthousiasme op zoek gingen naar een treffer. Albert Rusnak nam de bal echter net niet goed aan om af te kunnen ronden en Lucas Bijker produceerde in kansrijke positie een afzwaaier.
De grootste Cambuur-kans kwam op naam van Martijn Barto, die na een corner van dicht bij op Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer schoot.
De bezoekers hadden moeite om onder de druk uit te voetballen, ook omdat de ploeg van Rutten slordig was in de passing. Aan het einde van de eerste helft was het echter toch Feyenoord dat op voorsprong kwam.
Ditmaal was de pass wél op maat. Jordy Clasie vond met een lange bal Toornstra, die oog in oog in met Nienhuis eerst op de keeper stuitte. In de rebound tikte de rechtsbuiten van Feyenoord alsnog de 1-0 binnen.

Geklungel

Aan het begin van de tweede helft leek het door geklungel achterin bij Feyenoord al weer gelijk te worden. Een deel van het stadion juichte ook, maar zag niet dat de lob van Furdjel Narsingh in het zijnet was beland in plaats van in het doel. De buitenspeler van Cambuur kreeg de kans doordat Sven van Beek een lange bal verkeerd taxeerde.
Met aanvaller Bob Schepers als invaller voor Sander van der Streek hoopte Cambuur-trainer Henk de Jong offensief nog sterker te worden in de jacht op de gelijkmaker, maar in de loop van de tweede helft kreeg Feyenoord juist meer grip op de wedstrijd. Via een vrije trap van Toornstra waren de Rotterdammers zelfs dicht bij de tweede treffer.
In het laatste kwartier koos De Jong met middenvelder Erik Bakker voor verdediger Marlon Pereira nog meer voor de aanval. Dat resulteerde ook in een slotoffensief van Cambuur. Barto kreeg een aardige mogelijkheid, maar verprutste die door hoog over te schieten.
Doordat ook Bartholomew Ogbeche in kansrijke positie de bal niet tussen de palen kreeg, hield Feyenoord de 1-0 vast en deed het zo goede zaken in de eredivisie.

bron: NU.nl/Rypke Bakker