zaterdag 25 oktober 2014

Vitesse verspeelt zege op NAC door blunder Velthuizen

Vitesse heeft zaterdag na drie overtuigende competitiezeges op rij weer eens punten laten liggen. De Arnhemmers moesten mede door een blunder van doelman Piet Velthuizen genoegen nemen met een punt tegen NAC Breda (2-2).
Met het puntenverlies verzuimde de ploeg van trainer Peter Bosz naar de derde plek in de eredivisie te klimmen.
In het Gelredome opende Marko Vejinovic na 32 minuten de score vanaf de strafschopstip. Tien minuten later kreeg Erik Falkenburg de kans om de stand weer gelijk te trekken, maar de middenvelder faalde vanaf elf meter.
Vitesse had in de eerste helft veruit het betere van het spel, maar stuitte veelal op NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar. Onder anderen Abiola Dauda, Bertrand Traoré, Kelvin Leerdam en Davy Pröpper waren niet scherp in de afronding.
De bezoekers van interim-trainer Eric Hellemons hadden weinig in te brengen, maar toch kwamen de Brabanders na een uur spelen op gelijke hoogte. Adnane Tighadouini was attent toen Vitesse-doelman Piet Velthuizen de bal niet kon klemmen en rondde af voor een leeg doel.

Vrije trappen

Opnieuw Vejinovic leek de thuisploeg tien minuten voor tijd met een fraaie vrije trap aan verdiende de zege te helpen, maar Velthuizen liet de bal glippen na een vrije trap van Tighadouini, die zo voor zijn tweede treffer tekende (2-2).
NAC neemt met tien punten uit evenzoveel wedstrijd de zestiende plaats op de ranglijst in en houdt FC Dordrecht en Heracles Almelo nog achter zich.
bron: nu.nl