zondag 26 oktober 2014

PSV boekt ruime zege op tien man FC Utrecht

PSV heeft zondag de lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht eenvoudig gewonnen. De koploper van de eredivisie zegevierde met 5-1 in de Galgenwaard.
Adam Maher, Memphis Depay (strafschop) en Jorrit Hendrix zorgden er binnen 25 minuten voor dat PSV met 3-0 voor stond.
Utrecht speelde bijna zeventig minuten met tien man na een rode kaart voor Mark van der Maarel. Ruud Boymans deed nog wel wat terug namens de thuisploeg.
In de slotfase werd het door een ongelukkig eigen doelpunt van Christian Kum nog 1-4. Het slotakkoord was voor invaller Georginio Wijnaldum.
PSV heeft door de zege na tien duels weer een voorsprong van vier punten op Ajax. De nummer twee won zaterdagavond met 3-1 van Go Ahead Eagles.

Buitenkansje

De Eindhovenaren waren in het eerste halfuur duidelijk een maatje te groot voor Utrecht en dat resulteerde meteen in een reeks treffers.
Depay miste eerst nog voor open doel dankzij een goed blok van Van der Maarel, maar even later tikte Maher simpel de 0-1 binnen uit een voorzet van Jetro Willems.
In de 23e minuut ging het helemaal mis voor Utrecht toen Van der Maarel door een forse tackle op Luuk de Jong zijn tweede gele kaart kreeg en PSV een strafschop.
Depay benutte dat buitenkansje en tot overmaat van ramp kreeg Utrecht twee minuten later weer een doelpunt tegen. Jorrit Hendrix schoof de bal simpel langs doelman Jeroen Verhoeven.

Kruising

Aan het einde van de tweede helft zorgde Depay nog voor een hoogtepunt door bijna vanaf zestig meter doel te treffen. Doelman Verhoeven keek machteloos toe hoe de bal op de lat belandde.
Na rust was het zowaar Utrecht dat beter begon. Boymans wist zelfs te scoren met een knappe kopbal in de kruising uit een voorzet van Tommy Oar. De ploeg van trainer Rob Aflen bleef daarna fel van zich af bijten tegen een mak PSV.
De bezoekers liepen pas in de slotfase uit naar 5-1. Eerst verlengde Kum onbedoeld een voorzet met het hoofd achter zijn eigen doelman. In blessuretijd was het Wijnaldum, die zijn rentree maakte na een blessure, die de laatste treffer voor zijn rekening nam.