zondag 26 oktober 2014

Eerste nederlaag Twente bij Excelsior, PEC-Heerenveen gelijk

Excelsior heeft FC Twente zondag de eerste competitienederlaag van het seizoen toegediend. Jeff Stans besliste het duel in de tweede helft namens de Rotterdammers: 2-1. PEC Zwolle en sc Heerenveen speelden gelijk: 2-2.
Twente, dat als laatste ploeg in de eredivisie zijn ongeslagen status verloor, zakt door het verlies naar de achtste plaats, op negen punten van koploper PSV. Excelsior staat op dertien punten en neemt wat afstand van de degradatieplaatsen.
Twente kwam nog wel heel snel op voorsprong op Woudestein. Luc Castaignos schoot de bal na minder dan twee minuten knap in de kruising op aangeven van Hakim Ziyech.
De ploeg van Alfred Schreuder kon niet lang genieten van de voorsprong. Na een ongelukkige uittrap van Twente-doelman Nick Marsman kwam de bal in de zeventiende minuut via Luigi Bruins terecht bij Tom van Weert, die prima afrondde voor zijn derde treffer van het seizoen.
Twintig minuten voor tijd kwam Excelsior op voorsprong. Na een goede voorzet van Adil Auassar volleerde Stans de bal met links keihard achter Marsman.
Een kwartier voor tijd kreeg Castaignos nog een levensgrote kans op de 2-2, maar de spits wist een door Jesus Corona teruggekopte bal van dichtbij niet voldoende te verlengen voor een treffer. In de laatste minuut van de blessuretijd keurde arbiter Tom van Sichem nog een goal van Castaignos af wegens buitenspel.

PEC-Heerenveen

PEC Zwolle kwam eerder op de dag in het thuisduel met sc Heerenveen twee keer op achterstand, maar wist toch nog een punt te pakken: 2-2.
De twee ploegen blijven door de remise dicht bij elkaar staan op de ranglijst. De Zwollenaren staan voorlopig vierde met zeventien punten, terwijl de Friezen een plekje lager staan met één punt minder.
Mark Uth zette Heerenveen één keer voor en één keer na rust op voorsprong en is nu gedeeld topscorer van de eredivisie met acht goals.
Tomas Necid en Maikel van der Werff zorgden ervoor dat PEC nog een gelijkspel overhield aan de wedstrijd in het IJsseldelta Stadion.

Open duel

De twee subtoppers maakten er een open duel van, met kansen voor beide doelen. Zeven minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Uth maakte vanaf elf meter zijn zevende doelpunt in de laatste zeven wedstrijden nadat Joey van den Berg in het strafschopgebied werd vastgehouden door Ben Rienstra.
PEC had na rust niet lang nodig voor de gelijkmaker. Na een stevige overtreding van Pele van Anholt op Lukoki mocht Bart van Hintum van de rechterkant een vrije trap nemen en Necid kopte de bal achter keeper Kristoffer Nordfeldt: 1-1.
Tien minuten later stond Heerenveen alweer op voorsprong en wederom was Uth trefzeker. Na een mooie combinatie met Daley Sinkgraven maakte de Duitse spits zijn achtste goal van het seizoen, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met ADO-speler Michiel Kramer.
Een kwartier voor tijd probeerden centrale verdediger Van der Werff het eens van een meter of 30. De bal leek niet al te lastig, maar Heerenveen-doelman Nordfeldt blunderde en tastte stevig mis: 2-2.
bron: nu.nl