maandag 20 oktober 2014

Manu nu ook in eredvisie op dreef

Manu nu ook in eredivisie op dreef

Elvis Manu juicht na zijn eerste doelpunt tegen Heracles Almelo. (foto: Pro Shots)

In Europees verband zette hij de Kuip al twee keer in vuur en vlam, zaterdagavond maakte Elvis Manu zijn heldenstatus ook in competitieverband waar.

Tegen Heracles Almelo had de linksbuiten van Feyenoord slechts twintig minuten nodig om doelman Dennis Telgenkamp twee keer te verschalken. Eerst was het Luke Wilkshire die hem met een fraaie crosspass in stelling bracht, zijn tweede doelpunt dankte Manu aan een hoekschop van Jens Toornstra.

Heracles, de hekkensluiter van de eredivisie, leek rijp voor de slacht, maar Feyenoord wist de tegenstander niet hardhandig bij de keel te grijpen. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de Heraclieden zelfs terug tot 2-1. Nadat Wilkshire binnen het zestienmetergebied Oussama Tannane had neergelegd, had doelman Kenneth Vermeer geen schijn van kans toen Jeroen Veldmate de strafschop binnenknalde.

Manu werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door Fred Rutten. Vanaf de bank zag hij zijn ploeggenoten (ondanks een flink aantal kansen) en Heracles niet meer scoren. Zo werd hij wederom de matchwinner van Feyenoord.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten